2020. december 16., szerda

Válaszutasok 1. rész 13. fejezet

 

Illés TaMara - Válaszutasok


ELSŐ RÉSZ


13. fejezet


Ethan ~

 

Ethan bezárta a kocsiajtót Jillian után, aki úgy ült az ülésen, mint egy gyönyörű, morcos alabástrom szobor. A fejfájás, amivel kimentette magát a teremben, csodás módon eltűnt, mire kiértek a parkolóba. Bár Ethan inkább arra szavazott, hogy nem is létezett.

Ahogy ő is beült a Roverbe, elég volt Jillian profiljára néznie, hogy tudja, nyakukon a vihar, és nem is kellett sokáig várnia, hogy kitörjön.

     Miért? – jött az első kérdés, ami úgy szólt, mint ha máris nyakig lennének egy beszélgetésben.   

     Miért mi? – lőtte vissza a kérdést Ethan, de már tudta, honnan fúj a szél.

    Miért kérted fel táncolni azt a nőt?

Hogyan csináljátok ezt, szólalt meg a vészcsengő Ethan fejében. Hiszen Kaitlyn előre figyelmeztette, hogy nem jó ötlet az a tánc. Na, de nem eszik olyan forrón a kását, vetette meg a lábát gondolatban, hogy a Jillian-tornádónak esélye se legyen elsöpörni őt.  

     Tetszett a szám, amit épp játszottak. Te kimentél, ő meg egyedül ült az asztalnál. Amúgy a neve…

    Nem érdekel a neve! – csattant fel Jillian. – Azt se, hogy egyáltalán van-e neki. Nem kellett volna táncolnod vele!

   Mert? Ugyan már! – bukott ki egy kurta nevetés Ethanből, mert a lány hangja pont olyan volt, mint egy hisztis gyereké.  – Az ő rovatának dolgozom a magazinnál. Egyedül volt, én pedig udvariasságból felkértem. Végül is kollégák vagyunk. Te is táncoltál már a kollégáiddal a színpadon kívül, nem? – mosolygott Jillianre, de nem jött be.

      Itt nem rólam van szó! Hanem rólad és arról a nőről! – meresztette rá zöld szemeit Jillian.

    Oké – nyelt egy nagyot Ethan. – Mi lenne, ha még időben ejtenénk ezt a témát, hm? Mert semmi kedvem nincs már megint veszekedni. De még vitatkozni sem. Főleg nem egy ártatlan tánc miatt. Nézz ki, milyen szép az este! – intett ki az ablakon, amikor lefékezett a pirosra váltó lámpánál. – Itt egy park. Ott andalognak az olyan párok, mint mi. Letesszük a kocsit, és sétálunk egyet mi is. Még a cipődet is leveheted. Mezítláb a parkban, Fonda és Redford. Emlékszel? – nyúlt a lány karcsú keze után, de az úgy kapta el, mintha meg akarta volna ütni.

    Ártatlan tánc? – szaladt a magasba Jillian hangja. – Ha láttad volna, hogy ragad rád az a nő, akkor nem neveznéd még véletlenül sem ártatlannak – fújtatta.

Ethan megrázta a fejét, pedig tudta, hogy jól hallott minden szót. Jillian, aki úgy néz ki, mint egy istennő, már megint féltékeny, és úgy viselkedik, mint egy kisgyerek a dackorszakban. 

     Jill, ne kezdjük ezt megint, jó? Egy tánc volt, ennyi. Ne csinálj belőle ügyet!   

Esze ágában sem volt belemenni egy újabb csatába és pár napig haragszom rád-ot játszani Jillian forgatókönyve szerint.

     Szóval, megálljunk? – kérdezte helyette újra, de Jillian némán ült, nem szólt többet, csak bámulta a kocsi mellett újra mozgásba lendülő, kivilágított utcákat.

A londoni éjszaka fényes volt, színes és jókedvű. Pont amilyennek nekik is lenniük kellett volna egy jól sikerült party után, dohogott magában Ethan. Ehelyett kilenc órakor már itthon is vagyunk és marjuk egymást, kanyarodott rá a jól ismert utcára, amikor Jillian újra megszólalt.    

   Mit akar tőled? És, ami még fontosabb: te mit akarsz tőle? – szótagolta azon a hangon, amivel bármikor ki tudta hozni a sodrából Ethant.

      Semmit, érted? – csattant fel Ethan, amit egyből meg is bánt, amikor Jillian ijedten rezzent össze. – Ne haragudj! – nyúlt újra a lány megrebbenő keze után, aki most nem tudta elkapni előle. – Nem akarunk egymástól semmit. Kaitlyn nem akar az ágyába rángatni, és én sem őt. Ezt a választ vártad? 

A válasz csak annyi volt, hogy Jillian némán elhúzta a kezét, de ez elég volt ahhoz, hogy Ethan megkönnyebbüljön. A vihar elült végre. Előkotorta a kapunyitó kártyát, megvárta, hogy szabaddá váljon előtte az út, és abban a hitben kormányozta be a kocsit a garázs elé, hogy az otthon nyugalma végre elhozta a békét.

    Nem akarod, vagy nem fogod? – szólalt meg Jillian újra.

Ethan olyan erővel szorította meg a kormányt, hogy az ujjaiból kifutott az összes vér, és hirtelen kísértést érzett, hogy gázt adjon és a zárt kapun keresztül hajtson be a garázsba. A józanész azonban győzött, és helyette a nyelvébe harapva kipattant a kocsiból, és vissza se nézve a lépcső felé vette az irányt. Legszívesebben megállt volna és Jillian arcába vágja, hogy igazából azért kérte fel Kaitlynt, mert annyira szép volt, ahogy ott ült az asztalnál és a színes lámpák szivárványszínre változtatták körülötte a teret, és ő nem tudott betelni a látványával. Ha lett volna nála fényképezőgép, egészen biztosan megörökíti a pillanatot, dacolva a fejmosással. De mindez pusztán a művész vonzalma volt a széphez, a kivételeshez. Semmi több…

  Válaszolj a kérdésemre! – csattant Jillian hangja a háta mögött, aminek a bevágott kocsiajtó dörrenése adott még nagyobb nyomatékot. – Nem akarod, vagy nem fogod megdugni?

    Nem lehetne még hangosabban? – pördült meg Ethan. – Az utca végén talán még nem hallották – intett a Morgan ház felé, bár esélytelen volt, hogy valaki felfigyel rájuk. Nagy összegben mert volna fogadni rá, hogy ez egész Nyugat-London legunalmasabb utcája a lehető legérdektelenebb lakókkal.

Jillian úgy vonult fel a lépcsőn, mint a Jégkirálynő, aztán az ajtóra szegezett tekintettel megállt. 

  Ezzel könnyebben nyílik – vette elő a zsebéből a kulcsot Ethan, mielőtt Jillian lyukat éget a bejáratra a pillantásával. Kitárta az ajtót, belépett és hatástalanította a riasztót, mielőtt az is begerjed, mint a párja, aki bemasírozott mellette az ajtón, és meg sem állt a nappaliig.

     Most már hajlandó vagy válaszolni a kérdésemre? – szállt felé a hangja.

    Arra, amelyik annyira szánalmas, hogy az már segítségért kiált? – tette le a kulcsokat Ethan az előtérben álló komódra, és követte Jillian hangját a nappaliba. Ingerülten levette a zakóját és ledobta az útjába eső fotelbe, és gyorsan utánahajította a nyakkendőjét is. Jó ötletnek tűnt egy üveg sör, így hát továbbment a konyhába. Ahogy elhaladt Jillian mellett, a lány a nyomába szegődött.

     Arra a kérdésre gondolok, amelyik teljesen értelmes és válaszra vár. Nem akarod, vagy nem fogod megdugni azt a nőt?

    Nem fogom, mert nem akarom! Így már jó? – csapta be a hűtőszekrény ajtaját Ethan. Nekidőlt a konyhapultnak, kinyitotta az üveget és belekortyolt a sörbe, abban a reményben, hogy az lehűti.

     Ha őszinte vagy – villant egyet Jillian zöld szeme.

    A francba! – horgadt Ethan feje reményvesztetten. – Miért csinálod ezt? Mit akarsz ezzel elérni? Ha nem bízol bennem, akkor megette a frand az egészet!

     Azt akarod, hogy bízzak benned, vagy azt, hogy higgyek neked? A kettő nem ugyanaz.   

Ethan érezte, ahogy a döbbenettől elkerekedik a szeme. Az ajkára toluló gyors választ egy korty sörrel nyelte le.

Ő nagyon is jól tudta, hogy mit akar. Bizalomért cserébe bizalmat. Azt, hogy amennyire ő megbízik Jillianben, annyira bízzon meg benne ő is, pedig a lány ezer fokon égett. Igaz,pár hete sokkal komolyabb lett, mióta a kollégája, Mark Párizsba szerződött. Ethan néma hálaimát rebegett a színész döntéséért, mert így Jillian nem akart folyton bulizni végre. Ellenben rátelepedett, és erőt vett rajta valamiféle birtoklási vágy. Kivéve, amikor Mark pár hétre hazalátogatott, mert akkor újra a régi önmaga lett, aki buliból buliba vágyott, de ez csak addig tartott, amíg a férfi visszament Párizsba, és megint egy féltékeny, akaratos Jilliant hagyott maga után.  

    Tudod mit? – törte meg a nyomasztó csöndet Ethan keserű szájízzel, amit nem a sör okozott, mégis kiöntötte a mosogatóba. – Ha nem akarsz bízni bennem, ne tedd! – nézett a habzó sörfolyam után, ami gyorsan eltűnt a lefolyóban. – Az én lelkiismeretem tiszta. Nem csaltalak meg, és nem is áll szándékomban. De unom, hogy hülyének nézel. És a falra mászok a féltékenységi drámáidtól. Találd ki, hogy mit akarsz, és ha megvan, akkor közöld velem is! – lökte el magát a konyhapulttól, kikerülte Jilliant, és elindult kifelé.

     Terhes vagyok.

Ethan lába a földbe gyökerezett. Az agyában hemzsegő gondolatok pedig egytől egyig kiszálltak a fejéből, és úgy érezte, mint aki egy ragacsos masszába zuhant.

      Hogyan? – fordult meg lassan, ahogy a massza engedte.

    Terhes vagyok – ismételte meg Jillian, és Ethan nem tudta eldönteni, hogy az ő hallása mondott csődöt, vagy a lány hangja, amiből elszállt a düh és a hiszti, átadva a helyét a gyámoltalanságnak és az ijedtségnek.

     Mi…mióta tudod? – nyögte Ethan.

    Reggel óta – sírta el magát Jillian. – Én nem akartam… Nem állok készen. Premierem lesz! Én… én nem lehetek most terhes, egyszerűen nem!

Ethan csak állt, lefagyott aggyal, Jillian hüppögését hallgatva. Mikor felocsúdott, azon kapta magát, hogy a karjában tartja a lányt, de fogalma sem volt, hogy került oda. Valami értelmeset akart mondani, de semmi nem jutott az eszébe.

    Sss – csitította inkább a lányt. – Semmi baj – hazudta, és végre értelmes gondolata támadt, hogy mit is kéne tenni. Bevezette szipogó párját a nappaliba. A hír súlya alatt úgy rogytak le a kanapéra, mint ha most futották volna le a maratont nehézbúvár ruhában.

   Összekentem a ruhádat – simított végig az ingén Jillian, de Ethant a legkevésbé érdekelte a ruhája. Az járt a fejében, hogy mikor eshetett teherbe a lány. Nyilván valamelyik fergeteges kibékülős szex alkalmával nem vigyáztak eléggé. Aztán az ugrott be neki, hogy az érezheti magát így, mint most ő, akinek a közelében bomba robbant, és próbálja felfogni a világot. Az agya kiürült, nem igazán tudta, mit kellene mondani vagy csinálni. Egy gyerek… És végre beléhasított egy értelmes gondolat: Fel vagyunk mi készülve erre? Még a kapcsolatunkat sem tisztáztuk, az előbb épp eljutottak a szakítás előtti fázisig!

      Nem akarok abortuszt – fordította felé hirtelen könny és szemfesték áztatta arcát Jillian.

Ne ölj! Mintha Murphy atya hangját hallotta volna a fejében, akit utoljára akkor látott, amikor még New Yorkban éltek a szüleivel, és kisgyerek volt. Kisgyerek… Ők ketten létrehoztak egy babát. Mióta az unokaöccse megszületett, az ő fejében is megfordult nem egyszer, hogy milyen klassz dolog egy ilyen kis emberke. De Susan és Peter felkészültek, ők pedig… Nem baj, két felkészületlen szülő is jobb opció, mint az abortusz, ugye?! Susan kinyírna, ha megtudná, hogy elvetettük. De miért is tudná meg? Vagy…

      Nem tudom. Azt hiszem, nem akarok abortuszt – motyogta végül a fejét rázva.

    Most akkor mi lesz? – remegett újra Jillian hangja, aki egyszerre megszűnt szerelemféltő, harcos amazon lenni, és most gyámoltalanul, riadtan nézett rá.

     Nem tudom. Azt hiszem, várunk – tapasztotta a tekintetét Ethan Jillian lapos hasára. Teljességgel hihetetlen volt, hogy ott van bent egy apró lény, aki az ő gyereke lesz, talán pont olyan, mint Tyler.

  Majd figyeljük, hogyan hízol óriásira – kúszott mosoly az arcára, ahogy lelki szemei előtt megjelent egy pocakos Jillian.

     De mi lesz a színházzal? A szerepeimmel? – suttogta Jillian olyan arccal, mint aki a legrémesebb horrort nézi épp a tévében.

  Most ez a kérdés fontosabb a színháznál. Hagyj egy kis időt, és majd kialakul, oké? Ha… Gondolom, játszol, ameddig az állapotod és az igazgatód engedi – rögtönzött. – Ha nem, akkor máris itthon maradsz.

      De mihez fogok kezdeni? – kerekedett el Jillian szeme.

   Nem tudom – tárta szét a karját Ethan tanácstalanul. – Például tanulhatsz valamit, mondjuk megtanulsz franciául, úgyis az a vágyad, és most lesz rá időd. Majd kitalálod, mit csinálj. Aztán lesz egy babánk – simogatta meg a lány arcát.

      Akkor nem haragszol? – kérdezte különös tekintettel a lány.

Ethan erőtlenül megrázta a fejét, de hogy mit is érzett pontosan, azt nem tudta volna megmondani.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése